Måned: november 2015

Strøjer samling af Bond biler

Så er det 1.Søndag i Advent, og traditionen tro, lå der på morgenbordet gåder, som skulle løses for at finde adventsgaver. Torben havde tryllet en adventskrans af vores kæmpesvamp, som vi fandt i skoven for mange år siden, og som vi altid anvender til dekoration i juletiden. Så var der nybagt brød og morgensnak. Torben og Albert skulle til Strøjer Tegl i Assens, hvor der er julestue. Det er nu ikke primært julestuen, der får Torben og Albert til at køre til Assens. Men muligheden for at se 3-4 ÆGTE Bond-biler, som har været med i Bond filmene Spectre og Goldfinger oa. Albert fik også tid til at lave det lækreste chokoladekonfekt, som smager himmelsk. Jeg tog på Kunst tur på Tåsinge imens “drengene” tog til Assens. Hvert år er der åbne værksteder hos de lokale kunstnere på Tåsinge, og i år besluttede jeg mig for at besøge Kragekær Kunstskole. Den ligger smukt i den fantastiske natur omkring Vejlen. Kunstskolen er skabt af Mai-Britt Schulz i det gamle mejeri, og der er en dejlig atmosfære.

Janni Ansel

Janni Ansel

Janni Ansel

Lørdag i kunstens tegn

Endnu en lørdag gik med kunst. Vi var først til fernisering på Billedværkstedet og derefter til Julebazar på SAK. Hvis ikke I har været til Julebazar på SAK eller i det hele taget har besøgt SAK, så gør det nu! Det er et rigtigt hyggeligt Kunstmuseum lokalt i Svendborg. De lokale kunstnere udstiller til Julebazaren og nogle gange på konkrete udstillinger, men der er også gæsteudstillere “udefra”. I år besluttede vi os for at købe noget mere julepynt. Så vi købte smukke glasengle til vores juletræ, og et smukt juletræ drejet i træ. Vi kommer jævnligt på SAK, og det har vi gjort i mange mange år. Er man til jazzmusik og finurlige selvironiske kunstoplæg og en mangfoldighed af kreativitet, så er SAK stedet. Nogle gange tilbyder de børn gratis undervisning af lokale kunstnere. Albert har eksempelvis lært at lave grafiske tryk af Nanna Agger. Albert havde selv udstilling på Billedværkstedet i dag. Denne sæson har han arbejdet mere med perspektiv og graffiti. Efter Julebazar og fernisering gik jeg ned og købte ind i Madkompagniet – dét der tidligere hed Økomor. Det glæder mig virkeligt, at der er godt gang i salget i denne skønne butik, der handler med økologiske produkter. Jeg tror det har noget at gøre med, at de har lavet den hyggeligste lille café, hvor man kan spise rigtig dejlig vegetarisk mad. Madkompagniet har også en afdeling på Skovsgård på Langeland. Skovsgård er bestemt også et besøg værd. Her har vi tit været til høstfest, bålmad, markvandringer oa. Om aften fik vi spillet et herligt spil, der appelerer til lattermuskler og kvik logisk tænkning. Spillet hedder Logik og kan varmt anbefales.

Albert Alexander fernisering

Albert Alexander ferniseringBilledværkstedet fernisering

 

Janni Ansel

Janni Ansel

Julebazar i Askelæ

Da jeg stod op lørdag morgen var der helt hvidt udenfor. Sneen dalede stoisk ned fra en blå himmel. Kontrasten til de andre dage hvor træerne stod med varme efterårsfarver til sneen, der “malede” det hele hvidt var  stor. Men det er præcist derfor jeg elsker årstider. Jeg bliver lige overrasket og henrykt hvert år ved årstidsskifte. Vi har en tradition i familien med at tage til Julebazar i Askelæ i slutningen af november. Askelæ er intet mindre end den bedste børnehave I kan tænke Jer. I denne børnehave kan børn få lov til at være børn. Værdierne i Askelæ er baseret på Rudolf Steiners pædagogiske principper og biodynamisk kost. Indretningen af børnehaven er baseret på respekten for lys og naturmateriale og rytmen i børnehaven er fordelt på dagen, ugen, måneden og årstiderne. Det er et sundt fundament og nogle solide værdier, der formidles til børnene, og derfor har Albert også elsket at gå i børnehave dette dejlige sted, der i den grad respekterer børns følelser og forestillingsverden. Det er skønt at se de “nye” børn boltre sig i det der engang var Alberts daglige rammer. Nu går han rundt og frydes over de historier der ‘”popper” op i hovedet fra dengang. Vi modtages med kram og knus fra de pædagoger, der nu har været der nærmest altid. Det giver virkelig børn en følelse af kontinuitet, stabilitet og historie, at besøge deres gamle børnehave en gang om året. Sunde faktorer i identitetsdannelse. Albert insisterede på at smage børnehavens risengrød lavet ud fra en opskrift, som også blev brugt, da han gik der. Vi andre nød de dejligste kager.

winter-654442_640

christmas-830460_640

Flora Mundus med og af Robert Kushner

Endnu en dejlig tur til DGV, og nu med kunstneren Robert Kushner, som “deltog” på Skype fra New York. Kushner er kendt som et førende navn i Pattern & Decoration, og det var da også virkeligt inspirerende at betragte hans værker. Jeg fik selv lyst til at sidde og pusle med gamle bøger og blade og male symboler og mønstre ovenpå. Vejret opførte sig som et rigtig efterårsvejr jo skal, med sus i trætoppene, rusk og regn og smukke solstråler der blev reflekteret i regndråberne. Et sådan vejr inspirerer mig altid til at strikke – ja jeg ved ikke lige hvorfor, men det gør det. Dét der med at sidde og nørkle noget sammen til dejlig bossanova musik og en varm kop te, det er altså en skøn efterårssyssel. Jeg er ikke begyndt at strikke noget endnu….men et halstørklæde kan man vel altid bruge….

janni ansel dgv

janni ansel dgv

janni ansel dgv

En Omvendt Lars Hjortshøj

Jeg synes det var tid til at invitere min mand ud på en “date” – bare os to. Albert skulle til Halloweenfest, så det passede fint. Vi startede med en dejlig middag på Café Koks i Borgerforeningen Svendborgs Kulturhus. Maden og vinen smagte dejligt. Torben vidste ikke, hvad der skulle ske – kun at han skulle sætte tid af fredag aften. Så ved middagen fik han af vide, at vi skulle se Lars Hjortshøjs nye show Omvendt. Vi er begge til dét der med at grine helt ned i maven, og vi fik også grint rigtigt meget af Lars Hjortshøj. Han kan altså dét der med at gøre grin med sig selv og andre på en måde, så det ikke bliver for meget. Tag ind og se showet, og få en god gang latter. Vi forsatte til Café Citronen, som nogle fredage forvandler sig til et hyggeligt spillested. Her sad vi så, og hyggede os med gode venner, som vi mødte, og hørte dejlig musik. Min plan var at Torben og jeg skulle ud og danse til musikken, men der var ikke rigtig plads. Café Citronen var – ligesom andre steder i Svendborg – stuvende fuld med mennesker, fordi det var J-dag. Overalt gik der mennesker rundt med blå huer og selvlysende Rudolfnæser og en svajende gangart.

candle-869856_640