Måned: marts 2016

Nu synger solsorten igen – det er forår!

Jeg nyder de smukke solopgange og den skyfri blå himmel, der er i disse dage. Frosten er stadig på træerne, og med en blå himmel som baggrund er det simpelthen bare SÅ smukt! Krokusblomsterne med fantastiske farver titter frem af jorden, og fuglene har travlt med at samle redemateriale. Det første jeg gør, når jeg står op, er at slå vinduet op på vid gab, og nu hvor det er blevet forår, kan jeg høre solsorten synge en trille. Tænk sig, hvilken gejst sådan hver morgen at synge en trille til den gryende sol – og ja snart kommer tiden, hvor solsorten synger til solnedgang også. Jeg elsker, at vi bor i den del af verden, hvor der er fire årstider. Hver årstid har virkelig sin charme. Vi har engang boet i Afrika, og jeg kan huske at jeg dengang savnede de smukke forårsblomster, og dér gik det op for mig, at det i grunden er skønt, at årstiderne skifter i Danmark.

Jeg var på shoppingtur i Odense med nogle dejlige veninder. Vi startede lørdagen med at gå en dejlig tur igennem Eventyrhaven, hvor der stod lamaer og gumlede på hø (?!).  Vi fik lyst til at spise  morgenmad på Café Gertrud. Så gik dagen ellers herefter med shopping. Spændende sådan at have en hel dag til at slentre ud og ind af diverse butikker. Vores mænd tog sammen med Albert i Bowl´n Fun og hyggede sig dér. Rart for os, at de også hyggede sig, men også fordi vores mænd ikke liiige har den samme “trang” til at se på alle de butikker, som vi synes er nødvendige. Vi nød, at der ikke var nogen der stod og trippede. Vi så mange andre mænd stå og trippe imens deres kærester/koner var igang med at prøve tøj, og jeg undrede mig over, hvorfor butikkerne ikke havde et hyggehjørne for mændende med lidt kaffe. Det har jeg set i Phigo i Svendborg, og jeg er ret sikker på at det virker, så man som kunde kommer igen. Vi spiste frokost på Café Froggi,og forsatte med lidt shopping igen.

 

cloud-600224_640

 

Musikoplevelser er ren terapi!

Jeg er vokset op med en mor, der hver søndag sang med til giro 413 alt imens hun gjorde huset rent. Derfor kender  jeg mange gamle dansk pop sange, men også sangen “Hvis jeg var en rig mand” sunget af Erik Paaske dengang. Sangen er fra “Spillemand på en tagryg”, hvilket er den danske oversættelse af “If I was a rich man”  fra “Fiddler on the roof” en stor Broadway succes, som hele familien var inde og se sidste weekend på Odense Teater. Hele opsætningen af “Spillemand på en tagryg” var fantastisk. Skuespillerne, sangene, musik, lys – ja alt gik op i en større helhed. Historen handler om den fattige russiske jøde, som minoritet i det gamle rusland, men også om opbrud med traditioner. Anders Gjellerup Koch har en udstråling og en sangstemme, så man får kuldegysninger og røres dybt, og han spiller rollen som Tevye helt fantastisk. Vi kan varmt anbefale at alle ser “Spillemand på en tagryg”. Efter denne dejlige teateroplevelse tog vi på Café Kræs og spiste aftensmad. Vi fik en god snak om brud med traditioner, og marginalisering af minoritetsgrupper alt imens vi fik en dejlig menu. For Albert var det jo aldeles mærkelig, at der engang var en tid, hvor faderen måtte bestemme hvem hans døtre skulle gifte sig med, men også at magthavere sådan kunne bestemme, at hele landsbyer og folkegrupper blev tvunget væk fra deres hjem.

Igår inviterede Torben mig ud på en date, hvor han havde tilrettelagt nogle skønne overraskelser. Den første var en skøn middag på Madtapperiet. Jeg spiste en vidunderlig ret med fisk. Hele smagsoplevelsen var ubeskrivelig, og Torben var også godt tilfreds med sin ret. Servicen var bare helt i top, og omgivelserne skønne. Senere gik vi på Borgerforeningen for at høre “The Last Waltz” oprindeligt af The Band, men nu opført af Uhrban Stöjband. Hold da op, hvor en dejlig overraskelse! Jeg er stor fan af den musik, der blev spillet i 60’erne og 70’erne, så en hel aften med den fedeste musik af store musikere, dét var skønt! Vi skrålede med på numre som “The Night they Drove Olde Dixie..”, “I shall be Released”, “The Weight”, “Helpless”, og mange mange andre fantastiske numre. Hvis I aldrig har hørt Uhrban Stöjband, så giv Jer selv den fantastiske oplevelse, når I får mulighed for det. Alle er fantastiske musikalske. Deres fortolkninger af Bob Dylan, Neil Young oa er et berusende overflødighedshorn af fed stemning.

Janni Ansel

Janni Ansel