Måned: november 2016

Eventyrlige oplevelser og efterårssne

Det er november, og umiddelbart efter kalenderen stadig efterår, men der har været nogle dage med bidende kulde, og det kulminerede da også i krystalklar sne. Albert og jeg var til en fantastisk kirkekorkoncert i Vor Frue Kirke Svendborg. Det var virkelig en ubeskrivelig oplevelse. Stemningen i kirken var fuldstændig magisk. Koret SNUK sang fantastisk og musikken var bare så smuk, at jeg fik kuldegysninger, og præsten holdt en dejlig prædiken om tidsbegrebet. Både Albert og jeg var mættet med smukke oplevelser, så da vi kom ud af kirken var det som en scene fra et eventyr. Hele Vor Frue lå badet i det smukkeste nyfaldne sne og det sneede stadig med store hvide snefnug. De næste dage kom efteråret “tilbage”, og sneen forsvandt. Regnvejr og blæst ansporer til varmt te eller kakao, et tæppe i sofaen og en god film. Jeg valgte at se filmen The True Cost, som jeg har hørt så meget om. Albert var optaget af noget andet, men blev alligevel noget optaget af The True Cost. Det er en dokumentar, der kort og godt handler om den fuldstændige vanvittige “brug-og-smid-væk” mentalitet, der er i vores forbrugersamfund. The True Cost handler om konsekvenserne for planeten Jorden og de slavelignende arbejdsforhold andre mennesker må lide under, for at vi forbrugere kan få flere og flere varer til lave priser. Jeg synes I skal se den, hvis I har mulighed for det – den er på Netflex, og  den giver i den grad stof til eftertanke om forbrug.  Om søndagen kørte jeg til brunch hos nogle veninder, og deres mænd var hos Torben, hvor de skulle brygge nogle øl. Albert havde været til fest aften før, så han ville bare slappe af. Veninderne og jeg tog til Egeskov Julemarked. Hold da lige op, hvor var der meget at se på! Rigtig hyggeligt men også meget meget koldt. jeg fik købt nogle franske øl til Torben og noget gløggsirup fra Broholm slot. Jeg var også lige ved at købe nogle sokker i cashmere uld hos Undarmaa, som er en kvinde der selv er vokset op blandt de mongolske nomader. Jeg besluttede mig dog for at vente, og købe online istedet. Men hvis I leder efter rigtig god cashmere, så følg dette link http://www.undarmaa.com/shop/frontpage.html   Kirsten, min veninde,  købte også gløggsirup og inviterede til det første glas julegløgg hos hende. Det smagte skønt – men kender I det, når man har gået rundt i bidende kulde hele dagen, og så får gløgg? Vores kinder blev ildrøde, og vi blev også noget groggy og søvnige, men på den dér varme, bløde måde, som hører sig til i efteråret.

Efterårs sne i haven…….

Janni Ansel

Janni Ansel

…..og julemarkede på Egeskov Slot…

Janni Ansel

Janni Ansel

 

 

 

Minimalisme – less is more!

Jeg har lige været en hel weekend på kursus i tekniske finurligheder. Det tekniske kursus var i Nowhuset på Langeland, hvor Marie Wöldike på en rolig, tålmodig og pædagogisk måde, får os igennem forskellige “tekniske farvande”, der i starten ser uigennemskuelige ud, men senere giver mening. Hvis ikke I kender Nowhuset, så læs om det på http://nowhuset.dk. Jeg har før været på kursus her, og jeg overvejer at tage på glaskursus samme sted. Marie, Preben og Mette er dem der har Nowhuset. En kreativ familie, der inviterer folk ind i huset for at blive inspireret. Jeg fik bl.a. købt nogle smukke glasflasker, som Mette har lavet. Der er nemlig en dejlig kunstbutik i huset, men som sagt kan man også lære at arbejde med glas selv. Jeg kan rigtig godt lide at støtte og blive inspireret af lokale kunstnere. En af de kunstnere, som jeg har bestemt at jeg vil købe det næste maleri af er Ida Glad, som maler helt ubeskriveligt flot. Jeg elsker hendes diving deep i symboler, hvis ikke I kender Ida Glad, så prøv at se hendes kunst her  http://www.idaglad.com. Turene frem og tilbage til Langeland var også en fornøjelse – Sydfyn er bare så smuk. Når man kører over broerne til Langeland. Ser efterårsfarver på træerne, landskabet med hav, skov og fugletræk i en fælles efterårssymfoni, så bliver jeg altså så taknemmelig over at bo et så smukt sted. På Instagram følger jeg en fotograf, som finder glæde i at finde enkle dele i naturen formet som hjerter. Altså f.eks. hvis et blad ligner et hjerte, så lægger fotografen det på Instagram – tag og se på Therandomheartproject. Det enkle er virkelig ofte meget smukt. Jeg filosoferede en del på køreturen frem og tilbage til kurset. Så da jeg fik tid til det efter kurset søndag satte jeg mig til at se en film om Minimalisme – jeg kan varmt anbefale at se denne dokumentar “Minimalism – A Documentary About the Important Things” . Se den her https://youtu.be/8VEcakm25bw Den giver virkelig stof til eftertanke.

Janni Ansel

Det her Kastanje træ står i vores indkørsel, og vi elsker det! Albert valgte det, da han var ca 3 år gammel til Torben på fars dag. Træet var den gang lige så gammel som Albert – altså ca 3 år – og nu står det i al sin pragt 10 år efter (13 år i alt). Fantastiske farver i løvet og fantastiske kastanjer til at dekorere med.

Janni Ansel

Det enkle og smukke i et græskar……

Janni Ansel

Kaffehygge på ZoZozial

Der er dejlig café stemning flere steder i Svendborg. Torben og jeg har et par gange været på den skønne kaffebar Zozozial, som lige har fået en pris for bedste kvalitet i kaffe. Caféen sælger økologisk kaffe fra Peru og andre steder. Jeg er ikke selv kaffedrikker, men Torben drikker latte og den er rigtig god på Zozozial, og jeg drikker te – også den er god. Derudover har de dejlige nybagte valnødboller. Caféen er rigtig hyggelig indrettet i det gamle kunstskole værksted, hvor Albert og jeg nogle gange har været på kursus. Det er ekstra hyggeligt at rummene står rå og upolerede. Ud over at fungere som café kan man købe duftende nymalet kaffe med hjem. Caféer fik vi også besøgt på vores efterårsferie til Italien. Vi holdt stop i Ingolstadt, og sad på en typisk Tysk “café”, som jo mere minder om en åben Bierstube. Vejret var fantastisk og vi fik set en del af den smukke gamle by. Albert gik med bykortet, og så viste han os rundt i Ingolstadt. Vi så det lokale antikke marked, den lokale Vor Frue kirke, og en hel speciel kirke som hed Asamkirken St.Maria de Victoria kirken, hvor der er fantastiske 3d malerier fra 17.årh., og ved solnedgang gik vi langs den smukke Donau. Dagen efter kørte vi gennem Dolomitterne til Gardasøen – turen er virkelig en oplevelse. De majestætiske bjerge, nogle med sne på toppen, blå himmel og brusende floder. Da vi nåede frem til Gardasøen var det også et smukt syn der mødte os. Vi har før været i Italien, mere sydpå, men sidst vi var der var det i Milano og Bergamo, og nå ja vi har også været ved Como søen – også et smukt sted. Jeg havde booket os ind på et italiensk hotel centralt i Garda. Men vi var noget skuffede over, at maden var alt andet end italiensk, formodentlig fordi – fandt vi ud af – der var tyske turister alle steder. Så vi kørte rundt i området for at finde nogle spisesteder med rigtig italiensk mad. Vi kom også på Safari efter Alberts ønske. Et kæmpeareal, hvor dyrene kommer helt hen til bilen, og hvor vi kunne se dyr fra alle verdensdele, både ved at køre rundt i bil og senere til fods. Vi besøgte en olivenmølle og fik selvfølgelig købt god olivenolie, god vin, gode oste osv. Da vi kom hjem fra ferie i Italien, var vi om søndagen sammen med vores venner inde og se Klassefesten. Vi har set Klassefesten 1 og 2, og tja jeg ved ikke rigtig …..jeg synes at Klassefesten 1 var bedst, men vi fik da også grint en del både ved Klassefesten 2 og 3, meeen vi har ikke behov for en Klassefesten 4. Om lørdagen før biografturen fik vi tid til at sejle rundt i Svendborgsund. Jeg fik badet (!) – ja det var koldt, men frisk, og Torben og Albert fik fisket. Senere på dagen fik jeg  lavet Pickles af grøntsager fra haven, og Torben bagte Græskarkager, som smagte himmelsk. Vi pynter altid op til efteråret med Græskar, kastanjer og andet dekorativt fra skov og have. Det er hyggeligt at omstille sig til koldere dage ved at hente naturen ind i huset.

Albert viser rundt i Ingolstadt i Tyskland….

Janni Ansel

Antikmarked i Ingolstadt……..

Janni Ansel

Vor Frue Kirke i Ingolstadt……

Janni Ansel

St.Maria de Victoria kirke i Ingolstadt….

Janni Ansel

…og tur langs Donau…

Janni Ansel

Så er vi i Garda……

Janni Ansel

Et smukt hjørne af den kæmpe Gardasø……

Janni Ansel

Smukke farverige stræder i Garda….

Janni Ansel

Så er vi på Safari…….

Janni Ansel

Dette billede af gnuer er taget af Albert – et snapshot hvad er hoved og hale?

Janni Ansel

Og den smukkeste hunløve jeg nogensinde har set…..

Janni Ansel

Vi er så tæt på dyrene at det er muligt at klappe dem – her hilser Albert på en nysgerrig gut

Janni Ansel

Hjemme igen får vi tid til at lave græskarlygter – dette er Alberts kreation.

Janni Ansel