Måned: april 2017

Den anden side af Anders

Hele familien var i Scala biografen for at se dokumentarfilmen “Den anden side”, som handler om den anden side af Anden. Filmen giver et indblik i det benhårde pres, som Anders Matthesen ene mand på scenen er konfronteret med under en turné på 100 shows landet over. Anders Matthesen er efter min mening en virkelig intelligent og morsom mand, og vi er aldrig gået skuffet fra et show med ham. Men filmen viser på en rigtig god måde, hvad det koster af psykisk energi, at stable et så gennemtænkt show på benene. Den viser Anders Matthesen som et stærkt, men også sårbart menneske, der ikke går på kompromis med sine værdier. Filmen viste også, hvor en vidunderlig støtte og kritiker han har i sin skønne kone Cemille. Det der med værdier – individuelle værdier og familie værdier – det betyder meget for mig, og her forleden hørte jeg en ny podcast, som jeg bare må formidle videre. I skal lytte til Hverdagsminimalisme en ny podcast af Mia Gardum en sød beskeden ung kvinde fra Århus, der har sin helt egen stilfulde måde, at få sit budskab ud på. Jeg bliver simpelthen så begejstret, når jeg hører disse unge mennesker være helt klare i deres værdidiskussioner. Jeg er helt tryg og rolig med den yngre generation, der kommer til at “overtage” verden. Mange – ja rigtig – mange af dem har efter min mening sunde og bæredygtige tanker og handlinger til gavn for fremtiden. Flere af dem har “kant” og træder ud fra mængden, som f.eks. Jenny Mustard – hende kan I se her https://youtu.be/ox6FXlNFGBc , hvor hun taler om Minimalisme. Det er lidt sjovt, hvordan værdier bevæger sig i cirkler. For ca. 10 år siden læste jeg bogen “Simple Living” af Gitte Jørgensen, og var begejstret for konceptet, men glemte det igen i en hektisk hverdag. Så dejligt at konceptet har fået sin renæssance! I det hele taget er jeg ivrig tilhænger af at reducere kompleksiteten der gør sig gældende i nutidens samfund. Torben havde i løbet af ugen læst Svend Brinkmanns bog “Stå fast”. Jeg har for et stykke tid siden oplevet Svend Brinkmann op til flere gange – manden er i den grad god til at formidle! Bogen “Stå fast” gør op med nutidens udviklingstvang – “tag nejhatten på” siger Svend Brinkmann, og jeg er i den grad enig med ham. Han har lige skrevet en ny bog, der hedder “Ståsteder” – I kan høre lidt om den her https://youtu.be/ftcGp1pTAG8  Jeg er også enig med Svend Brinkmann i hans kritik af den stigende diagnosticeringstendens, der er i nutidens samfund. Hvis ikke I kender Svend Brinkmann, så er det på tide – se med her om kritikken af diagnosticeringskulturen  https://youtu.be/QkwodvaE0mg .

 

 

 

 

 

What a Wonderful World

Til tider bliver jeg dybt dybt fascineret af, hvor smuk naturen er – både i Danmark men også andre steder. Forleden var jeg på Valdemar Slot på Tåsinge. Det var en smuk og klar forårsdag, hvor solens lys nærmest var magisk i alle de blomster Valdemar Slot er omkranset af. Vandet og himlen gik op i en højere enhed, og jeg havde mest lyst til at sidde stille et sted og nyde naturens skønhed. Men det var der desværre ikke tid til, da dagen skulle udnyttes max, og vi var på arbejde. Det var en dejlig dag med gode kollegaer og fantastiske omgivelser, men hvor ville det være dejligt, hvis der havde været lidt tid til bare sådan at sidde stille i solen og nyde bare at være til. I går havde Torben og jeg Bryllupsdag, og tænk sig, da vi vågnede  dén morgen havde Albert i al hemmelighed – om natten (!) – bagt de dejligste boller. Han var naturligvis godt søvnig, da vi spiste morgen mad, men også ret stolt. Og med god grund – for det var virkelig en dejlig og betænksom overraskelse der mødte os, da vi stod op. Senere den morgen – ja allerede kl.8 kørte vi afsted for at hjælpe vores venner med at flytte, og Albert fik besøg af en rigtig god ven. Dagen gik hurtigt med hygge, humor og dejlige venner. Om aften nød Torben og jeg Michael Kiwanukas musik. I kan høre et godt nummer “Love and Hate”  her https://youtu.be/aMZ4QL0orw0 , og et andet super godt nummer “Cold Little Heart” af Michael Kiwanuka her https://youtu.be/FngDSOuCNAA  og endnu et eksempel på god musik “One More Night” https://youtu.be/1Sw2JJ5nSbM .

….men appropos fantastisk smuk natur. Hver søndag tager jeg mig tid til at se tænksomme og smukke you tube videoer af Steph Michalaks. Han er en virkelig dygtig fotograf og filmskaber, og denne søndag havde han lavet en usædvanlig smuk video af det Skotske Højland. Vi har alle her i familien en drøm om at komme til Skotland. Torben og jeg har været der for mange år siden, men Albert har aldrig været i Skotland, og af en eller anden årsag er vi alle fascinerede af den skotske mentalitet. Jeg er måske mest fascineret af den Irske mentalitet – mest fordi jeg har boet i både NordIrland (London Derry) og i Rep.Irland (Galway). Men da jeg så The Michalaks Skotske eventyr – ja, så fik jeg en længsel efter at opleve den fantastiske natur der er i det Skotske Højland – What a Wonderful World! . Se videoen her https://youtu.be/tul_lrxFNas

De Fynske skove står i fuld flor med smukke bøgetræer og yndige anemoner….

…Japanske kvæde i haven…..

Vores have er omkranset af gule rapsmarker, der er ved at blomstre…

 

Timekeeper i København

Hele familien tog et par dage til København – bare sådan en familiehyggetur, og hyggeligt og sjovt dét blev det!. Vi startede ud med at tage på Bakken i sol og blæst. Vi har ikke været på Bakken siden Albert var ca. 2 år, og hvor mormor passede på ham imens vi andre drønede rundt i rutchebanen, og hvor Albert dengang prøvede de mere stille forlystelser. Denne gang var det Albert og Torben, der drønede rundt i rutchebanen, og ja Albert har nok prøvet ALT på Bakken, der kunne bevæge sig. Jeg var med i Hurlumhejhuset, hvilket var til stor morskab for Albert, fordi jeg ikke vidste, hvad der var op og ned, og hvor alle de mange finurlige veje førte hen. Albert forsvandt f.eks. ned i et sort hul, som viste sig at være en rutchebane – væk var han, og et splitsekund efter stod han lige foran mig!  Vi havde en rigtig dejlig dag med is, vafler, skøn salat&burger buffet, musik, chokolade og meget meget mere. Hvis ikke I har været på Bakken, så er det på tide. Bakken er typisk dansk Tivolistemning i smukke smukke omgivelser. Vi tog også en tur i Dyrehaven i hestevogn, og kunne nyde skovens bunddække af anemoner. Efter en hel dag på Bakken tog vi på shoppingtur i Lyngby. Vi boede på Scandic Eremitage – et hotel vi varmt kan anbefale. God betjening og en rigtig god morgenbuffet. Næste dag besøgte vi Fristaden Christiania – et helt specielt sted, som skal opleves –  og gik også lige en lille smuttur til det område, hvor “Huset på Christianshavn” blev filmet. Vi spiste frokost på Papirøens Streetfood, og så kunst på CC (Copenhagen Contemporary). Her så vi bl.a. Sarah Szes udstilling Timekeeper, som var en installation af levende billeder, skærme der blinker, spejle der reflekterer, lys oa som skulle illustrere de uendelige informationsstrømme, som vi overvældes af dagligt. Herefter tog vi på guidet rundtur i Operaen (Det Kgl. Teater) med en virkelig morsom guide, der hed Lars. Det var SÅ spændende!. Arkitektonisk var det et overflødighedshorn af oplevelser. Vi var både backstage og frontstage, og fik indblik i arbejdsgangen i Operaen. Vi sluttede dagen af med en rigtig dejlig middag på en café i Nyhavn, og om aften nåede vi lige at besøge gode venner i Gentofte, før vi kørte hjem til Fyn igen. Så fulgte et par dage med familie og Påskehygge.

Så er vi på Bakken – verdens ældste forlystelsespark!

….Albert og Torben i Rutschebanen……

….og Albert med en god gang softice, chokolade og vaffel!

En hyggelig tur i hestevogn i Dyrehaven.

Så er vi på Christiania………

….her er en hel speciel stemning…..

….og her er vi på Amagergade – Rottehullet fra “Huset på Christianshavn”

Det fantastiske Operahus på Holmen – Danmarks NationalOpera …

…..Arkitekten er Henning Larsen

De her kæmpekrystallamper er skabt af kunstneren Olafur Eliasson

 

 

 

Trampedach og Graffiti i Bogense

Da vi var i San Fransisco sidste år brugte vi en del på at undersøge og observere Graffitikunst, fordi Albert er interesseret i det. Derfor tog vi også til Bogense her i weekenden, fordi der i forbindelse med den årlige Kunstmesse “Eventyrlig Kunst” var malet Graffiti rundt omkring i Bogense. Hmm vi – eller især Albert – blev lidt skuffet. Måske fordi vi var kørt til Bogense for Graffiti og ikke så meget Kunstmessen. Den var nu også spændende – især Sussi Trampedachs billeder synes jeg var interessante. Men vi havde forventet noget mere Graffiti end det vi umiddelbart så. Da vi talte med de lokale Graffitikunstnere, og de fandt ud af at Albert udelukkende var kommet for Graffitien, anbefalede de ham nogle andre gode steder at se på Graffiti – det blev så ikke denne weekend vi ser det. Men noget Graffiti fik vi dog set i Bogense, som forøvrigt er en smuk gammel by.

Dét der med forventninger er noget pudsigt noget. Egentlig burde man jo ikke have nogle forventninger for så kan man blive så positiv overrasket, som jeg nu er blevet da jeg så at der er over 3000 læsere af min blog (!). Jeg startede denne blog af nysgerrighed, og lidt på trods, fordi jeg på et IT kursus havde fået af vide at det var anstrengende at blogge. Det er altså ikke det jeg oplever. Rigtig mange har skrevet nogle virkelig søde kommentarer om at min blog, ja hele “siden” Smilende Visdom har inspireret dem. Det gør mig rigtig glad, for mit mål er at sprede nogle idéer, værdier og tanker til inspiration og refleksion. Så tak for det alle Jer, der læser min blog og som skriver nogle venlige kommentarer – jeg er virkelig taknemmelig.

Ja, dét der med værdier…..og ord…..Hele familien sad og så skønne Eddie Murphy i filmen “A Thousand Words”. Se filmen, hvis ikke I allerede har set den. Her er et link til inspiration https://youtu.be/N6AxRCP3e4s Den handler i allerhøjeste grad om at lære at prioritere sande værdier. En anden film, som er en dokumentar, der hedder “Earthlings” var jeg blevet anbefalet at se….og til den kan jeg kun sige SE DEN! https://youtu.be/PX_67IsyUaII modsætning til Eddie Murphy filmen, hvor vi sad og grinte trods det alvorlige emne. Ja, så var det noget andet med “Earthlings”, der græd jeg!

Jeg ELSKER anemoner – og her til morgen kom Torben med en buket anemoner og andre forårsbebudere, som han havde plukket på sin morgenløbetur….

Så er vi på HCA Boxen til Eventyrlig Kunst og Graffiti….

….lavet af Brian Hasager (Dato)………

 

 

TEDx på en Aprilsnar dag

Kender I det, når en hel dag føles som få timer. Sådan havde jeg det lørdag, da jeg var til TEDx Odense. Torben var på lederkonference og Albert var med skolen på en oplevelsestur med rollespil, der hedder “Unge på flugt”, hvor 7. klasserne oplever, hvad det vil sige at være flygtning. Vi var hver især optaget af spændende oplevelser med spændende mennesker i nogle dage med fantastisk forårsvejr. TEDx Odense var virkelig spændende. Jeg var især inspireret af Claus Risager som fortalte om Cloudworkers, og Jacob Nielsen og Jørgen Larsen som fortalte om Teknologiskolen, men også Sérgio Oliveira som fortalte om VR og demens. Efter lørdagens frokost var jeg fascineret af Marluze Da Cruz og hendes dans og inspireret af David S. Millers løsningsforslag til miljøproblematikker. Efter mange andre spændende talere afsluttede Thorsen med et fantastisk beatboxing show. Da jeg tog hjem var mit hoved ved at “eksplodere” af alle de input. For imellem TEDx talerne, hvor der var pauser, blev pauserne brugt til at møde alle de spændende mennesker som ligesom mig selv var kommet for at høre nye idéer og møde nye mennesker. Jeg mødte flere spændende mennesker, men blev mest inspireret af de forskellige oplæg. Især Teknologiskolen har jeg tænkt mig at besøge, da mit forskningsfelt er læring, erkendelse og intelligens, så fandt jeg det særdeles interessant, at de på Teknologiskolen lærte børn at være innovative. Innovativ er jo et ord der bruges tit, og mange taler om det uden at omsætte det i praksis. Det gør de på Teknologiskolen, så derfor skal Torben, Albert og jeg ud og besøge Teknologiskolen. Se evt på deres hjemmeside www.teknologiskolen.dk.

En af de mange mennesker jeg mødte talte om en spændende film han havde set nemlig “What the bleep do we know”. Jeg kender godt filmen, og har set den mange gange. Jeg kan varmt anbefale at I ser den. I kan følge dette link her https://youtu.be/dr51w9892hI Den får én til at reflektere over, at der er meget mere af virkeligheden, som vi endnu ikke forstår.