Måned: september 2017

Septemberfarver

September er ved at være slut, og efteråretsfarvernes fantastiske nuancer er over alt i naturen. Farven rød går igen mange steder, og ja….farven rød så vi til fulde i to versioner af “blodbad”. Den ene version var da Albert og jeg sad fredag i næsten 3 stive timer frem til kl. 2 midnat for at se en virkelig mærkelig film der hedder “Hateful Eight”. Den var ualmindelig langtrukken og så alligevel bliver man ved med at se den, fordi handlingen i filmen bare er helt speciel. Normalt gider jeg ikke at se, noget der bare tilnærmelsesvis ligner en “splatterfilm”, men i Hateful Eight er “splatteriet” så overdrevet og pakket ind i de mærkeligeste historier, så vi blev nødt til at se filmen til ende. Og nej, vi kunne ikke bare se slutningen, fordi det er historen i filmen  der er så fascinerende. Se traileren her https://youtu.be/gnRbXn4-Yis . Kurt Russel og Samuel Jackson har nogle fuldstændig vanvittige roller. Mere “blodbad” så vi, da vi var inde og se Macbeth på Odense Teater denne gang på Odeon. Endnu et fantastisk stykke af William Shakespeare, som vi oplevede på en hel speciel måde, fordi scenen er placeret imellem publikum. Det var en virkelig god forestilling, men ja det er jo et drama uden lige om grådighed og drab. Både Hateful Eight og Macbeth handler om menneskers grådighed efter magt og rigdom, og begge historier handler om at ingen er vinder i dét spil. Vi kan anbefale at I går i Odense Teater og ser Macbeth – de spiller fantastisk! Se eventuelt her hvis I skulle være i tvivl https://youtu.be/mQdJaPGk8EI

Efteråretsfarver i bladene i haven……..

….og der er stadig sommerfugle i haven…….

….røde hvidtjørnebær…………

…og kastanjer i trætoppene………

…og ja vi får også spillet skak i disse dage…….

….mere efterårsløv….

…og smukke roser…….

 

Street food i Århus

Denne weekend var vi lige et smut i Århus min kære fødeby. Albert havde besluttet sig for at købe en freestyle BMX cykel, og den kunne kun købes i Århus eller København (!), så det blev Århus. Dejligt at se denne skønne by igen, og hvor er der bare smuk og spændende ny arkitektur ved havnen og åboulevarden. Efter vi havde hentet Alberts BMX cykel i Skatepro, tog vi ind på Streetfood i Århus. Nu har vi jo besøgt både Papirøens Streetfood i København et par gange, og sidste weekend var det Odense Streetfood i Storms Pakhus. Denne weekend var det så Streetfood i den gamle rutebilstation i Århus, og hold da op hvor var det fedt!. Ca 25 forskellige kulturelle gastronomiske oplevelser, hvoraf jeg fik smagt noget Mexikansk, og Torben og Albert fik smagt noget….tja dansk? eller var det amerikansk? Nå, men oplevelsen var super, og vi kan varmt anbefale Jer at dumpe ind på Streetfood i både København, Århus og Odense. Der er bare en hel speciel stemning, og maden og prisen er super – god kvalitet til rimelige penge!

Der er godt gang i efteråret nu. Albert og jeg har nu været ude at bade her i september. Det var varmere end jeg troede, så måske vi hopper i igen til oktober (!). Vi har travlt med at plukke, ordne, sylte, fryse osv al frugt og grønt fra haven. Vi snupper så megen solskin og frisk luft, der nu kan lade sig gøre imellem regnbyger. Jeg fik tid til at se en film på DR, der hedder Before the Flood med Leonardo de Caprio. Jeg har aldrig rigtig forstået hypen omkring Leonardo de Caprio, men jeg blev alligevel noget imponeret over den ihærdige indsats denne mand gennem årene har lagt, for at få politikere oa til at indse, at vi må gøre noget for Moder Jord. Se et klip her https://youtu.be/6UGsRcxaSAI igen en film, der får en til at tænke. Man kan se Leonardos frustration over den manglende lydhørhed, der er blandt de politikere oa han får i tale, og man kan ikke undgå at blive påvirket følelsesmæssigt, når man ser fattige bønder se magtesløs på når et helt års arbejde og høst er gået til pga klimaforandringer skabt af andre menneskers overforbrug.

En noget anden stemning er der i dette musikklip https://youtu.be/bihoNRc8GDQ . Den blev spillet i radioen en dag, hvor Torben og jeg sad og slappede af på terrassen – der er så meget energi i dette Place Your Hands nummer at vi fik lyst til at danse!

 

September vejr i haven……….

Street Food i Århus……

…så er vi på “jagt” efter frokost….og en plads…

..overalt i Street Food Århus er der spændende kunst…

En mand af havet

Sidste weekend om søndagen sejlede vi til Sail-in-Bio i Svendborg Havn. Hele Svendborg summer af liv i forbindelse med Svend17 filmfestival, det er rigtig hyggeligt og føles, når vejret arter sig, som at være syd på. Vi så filmen Jacques Costeau – en mand af havet – ja, det vil sige…jeg fik set noget mere af filmen end Albert og Torben – de havde travlt med at spille minigolf foran Kultutten. Så jeg nød min is og filmen og den afslappede stemning der opstår, når man sådan ligger på båden under stjernerne og ser Costeau. Jeg mindedes da jeg var barn, hvordan jeg drømte om at blive marinebiolog og opdagelsesrejsende som Cousteau.

Forleden sad jeg og så Grevinden på tredje på DR. Jeg har set den før, og den morer mig hver gang, fordi Erna Hamilton, som grevinden hedder, virkelig er morsom i al sin teatralske fremtoning. Dagen efter så jeg Anbragt af Anders Agger. Jeg synes Anders Agger er en af de få virkelige dygtige tv journalister, når det gælder de mere socialrealistiske temaer. Han har en evne til at få dem han interviewer – i dette tilfælde i Anbragt var det Emma-Luna – til at føle sig trygge, så udsendelsen fremstår autentisk.

Denne weekend var vi i Odense Teater og se Den Indbildte Syge et hylemorsomt teaterstykke af Moliére, og efter teaterturen tog vi på Storms Pakhus i Odense som er det nye Streetfood sted. Vi har flere gange været på Papirøen i København og nydt den fantastiske stemning, og vi oplevede den samme afslappede stemning i Storms Pakhus, fik rigtig god mad og vin, og mødte nogle spændende mennesker. Vi mødte bl.a. en kvindelig velfærdsingeniør, som var rigtig spændende at høre på. Om søndagen sejlede vi en tur i Svendborg Sund, og sluttede dagen af med tapas og is på den lille italienske café Il Chiosco på Vindeby havn.

Svendborg havn ved Sail-in-Bio…..

…himlen over Svendborg…..

Svendborg

….vi ser Jacques Cousteau film….

Jacques Costeau

Så er vi på Storms Pakhus til Streetfoot….

Storms Pakhus

Kastanje

….solskinsvejr i september…..

…og sommerfugle….