Måned: december 2017

Hvor bliver den jule sne af?

Altså det hører julen til at der er sne! Det er snart en del år siden vi lavede snemænd på en juleaftensdag.  Sne inviterer til leg og glæde, og er derfor rigtig sundt for både børn og voksne. Tiden går ligesom lidt i stå, når man er optaget af at trille krop og hovede til en snemand. Dén der knirken under støvlerne og røde kinder, smagen af sne (ja, det smager vist ikke af noget…), men oplevelsen af at tumle rundt i sneen og derefter sætte sig ind i varmen og få julegløgg og æbleskiver….og måske lytte til min yndlingsmelodi “Driving home for Christmas” med Chris Rea lyt med her https://youtu.be/DDt3u2Ev1cI  og nyd at der er sne i videoen.

Vi har fået bagt Svenske Julekager som er en tradition, og træet er blevet pyntet. For os er det også en tradition at pynte juletræet Lille Juleaftensdag. Albert havde set at man andre steder havde pyntet juletræet allerede i starten af December, og det fik vi en lille snak om. Dét der med familietraditioner. Det er dejligt at holde fast ved nogle traditioner, men også samtidig være åben over for nye, men vi er nu alle enige om, at det er ekstra hyggeligt, at man ser frem til Lille Juleaftensdag fordi træet der skal pyntes. En tradition vi også holder fast ved er at vi går til Julegudstjeneste selve Juleaften. Det er en speciel oplevelse, synes jeg, at synge julen ind i en kirke sammen med mange andre mennesker, der sidder forventningsfuld, som os,  for at høre en inspirererende Juleprædiken.

 

Vi har også tradition for at hænge rejseminder på vores juletræ. Her er min nye Jule Enhjørning

….og huset dufter af Svenske Julekager….

….i år har jeg valgt at stille min mors gamle julemand frem…

…og juleengle……….

….vi læser gamle juleeventyr – her Nisserejsen fra 1923…

….og Peter Jul…..fra 1942…..

If it be your will

Al ting gik op i en højere enhed, da jeg forleden oplevede (sammen med Torben) endnu en fantastisk Julekoncert med Caroline Henderson i Ansgar Kirke i Odense. Caroline Henderson sang Leonard Cohens smukke smukke sang “If it be your will”  (her med Leonard Cohen https://youtu.be/wHAHt2Hv_DI )- jeg har aldrig før hørt en så smuk fortolkning af denne sang, så oplevelsen var af den slags, hvor man glemmer tid og sted og hele kroppen er i resonans med sang, sanger, musikere, kirke….  ja, fantastisk dejlig oplevelse !! En anden skøn sang, som Caroline Henderson synger til Julekoncerten er “Jesus” – lyt her https://youtu.be/FIz0B7PVHPM  og “Ring them Bells” får mig altid til at stortude (!) lyt her https://youtu.be/_2ihVhsnmVM  Jeg har før nævnt på min blog, at hvis I vil opleve skønne Caroline Hendersons Julekoncert, så skal I være tidlig ude. Vi køber vores billetter allerede i foråret!

Denne weekend fik vi mere tid til hjemlig julehygge og familiejulerier. Albert inviterede om lørdagen på Julefrokost på Stella Maris. Stedet er i sig selv jo fantastisk, og vi sad med skøn udsigt til Svendborg Sund og spiste en himmelsk Julefrokost. Derefter tog vi hjem og lavede julepynt og drak gløgg – selvom vi har rigelig af hjemmelavet julepynt, så er det bare hyggeligt og afslappende at sidde og nørde med julestjerner og julehjerter oa. Om aften så vi Jul på Vesterbro, og senere en typisk amerikansk familiejulefilm  – hmm der var ligesom en kontrast i disse to versioner af julen…men begge versioner var morsomme, og vi elsker at få et godt grin, sådan helt ned i maven. Søndag var jeg på juleindkøb i The Organic Club i Korsgade i Svendborg – den butik har simpelthen alt! og det er tilmed bæredygtigt. Jeg kan varmt anbefale at gøre Jeres juleindkøb i The Organic Club i Svendborg, der er en fantastisk service og en mangfoldighed af spændende kvalitetsprodukter.

En af de blomster som min mor (Anny Ansel) engang gav mig, og som er plantet i haven, hvor der er vinterkoldt nu blomstrer i fuldt vigør!

Skønne Caroline Henderson….

Julefrokost på Stella Maris…

Super dejlig julemad – her laks….

…smukke omgivelser….

Smukke omgivelser har vi mere af i vores have….sprøde rosenknopper

…..og en leende Buddha….

Det er dét der med December

Det er dét der med December – pludselig er den der, og det kommer bag på mig hvert år! De sidste weekender er gået med dejlige venner og familie, kurser, julebrunch, julefrokoster og julemarkeder. Vi har fået dejlig Claus Meyer julefrokost hos familien i Nordsjælland, og nød det hyggelige julemarked på Kronborg Slot. Vi har hygget os med Julebrunch med champagne med dejlige venner hos os, og sammen tog vi til julemarked på Frederiksøen i Svendborg. Vi har været til flere dejlige (jule-) frokoster hos skønne venner i Sorø og Gentofte – ja, dagene flyder ligesom sammen….og midt i alt det får vi selvfølgelig pyntet op til julen, tændt kalenderlys og adventslys. Apropos lys – så nørder Albert og Torben fuldstændig med lysende juletræer i flagstangen (det er virkelig flot!), dansende snefnug på vores husgavl og selvlysende pingviner (!) …ja, selv er jeg nok mere til stearinlys og duftlys….

Midt i al julehyggeriet fik vi tid til at tage i Odense Teater og se Oliver Twist. Vi har læst historien om Oliver Twist mange gange, og set film og teater om Oliver Twist et par gange, men vi har aldrig oplevet en så herlig forestilling som denne version af Oliver Twist på Odense Teater. Oliver Twist havde et twist af humor, så det virkede helt mærkeligt at vi sad der i salen og kluklo, men skuespillerne var virkelig morsomme i deres fortolkning og skildring. Se med her i denne video, som beskriver arbejdet med forestillingen Oliver Twist https://youtu.be/7ZNuqPwDfjo

Vores gamle Main Coon kat Simba er på mystisk vis forsvundet og har nu været væk i  over 6 mdr. Så Albert har nu fået sig en ny kat, der hedder Oskar – ja, det er en kat med blå øjne! (racen hedder Ragdoll)

Hyggelig spil med familien…..(et superspil der hedder Københavnerspillet)

….et par snapshots rundt omkring i Helsingør….

Jeg ville på Street Food i Helsingør,men desværre var der lukket…

Skøn udsigt over Øresund…..