Måned: januar 2018

Hvad man kan gå glip af, hvis dit liv går med Binge-Watching!

Jeg har lært  mange forskellige udtryk af den yngre generation bl.a. begrebet binge-watching. Jeg vidste ikke hvad det var for nogle år siden, men nu er jeg ikke i tvivl. Det betyder at du anvender din værdifulde tid på at se Netflix i timevis, fordi du ikke kan løsrive dig fra endu en serie af utallige afsnit af et eller andet. Jeg fatter simpelthen ikke, hvordan folk får tid til det. Jeg kan godt se at det er nogle virkelige spændende serier Netflix har produceret, men man går glip af så meget værdifuld tid fra det virkelige liv. Forleden startede jeg på Outlander serien på Netflix. En fantastisk spændende serie både historisk og æstetisk. Men selv om jeg med god vilje gerne vile se serien fra start til slut, så blev jeg helt modløs, da jeg nåede til afsnit 10 af 1. sæson. Har det da ingen ende, tænkte jeg, og undersøgte sagen….4 sæsoner er der i denne serie!! – og jeg var kun nået til afsnit 10 i 1.sæson!!. I stedet for at bide mig fast og se flere afsnit, så droppede jeg serien helt. Det var ganske enkelt for megen tid at bruge på at se tv uanset hvor smuk og spændende serie der er tale om. Så gik jeg mig en tur og det første der mødte mig var et par spæde smukke vintergækker – velkommen ! jorden sender sine små lys og tegn på, at det er ved at være forår, og jeg kunne gå glip af det, havde jeg set flere afsnit af Outlander.

Naturen er i sig selv “a Masterpiece”………

Forårets spæde fremkomst er fantastisk at observere hver eneste år……

……dét får mig til at filosofere over alle de mirakler der er omkring os ……..

Vær nysgerrig på Bæredygtighed!

Det er en sand fornøjelse at se den ene iværksætter efter den anden satse på etiske og bæredygtige produkter og processer. Det tegner til en lys fremtid for kommende generationer, og pudsigt nok så skulle man tro, at det var den ældre generation, der tog ansvaret på sig om at skabe en mere bæredygtig fremtid. Men dem jeg synes at møde på min vej i nysgerrigheden omkring bæredygtighed, er hovedsagelig den yngre generation, der har taget ansvaret på sig og handler på det. Jeg kan selvfølgelig have overset en væsentlig kendsgerning, at den generation, der handler nu og skaber mere bæredygtighed, er en generation, der er vokset op i familier der er bevidste om bæredygtighed. Ja, måske handler det om at man ikke kaldte det bæredygtighed for 50 år siden men måske mere miljøbevidsthed, og på den måde har den ældre generation selvfølgelig om ikke andet banet vejen for disse energiske og engagerede iværksættere i bæredygtighed.

Jeg er stødt på en del skønne iværksættere på min vej. Nogle af de lokale på Sydfyn har jeg allerede nævnt her på bloggen, så denne gang vil jeg linke til nogle dygtige online iværksættere, som måske kan pirre til nysgerrigheden. Se f.eks.  to dygtige kvinder, Stasja og Tine, som bygger deres virksomhed om bæredygtig mode på etiske og æstetiske værdier https://www.noblethreads.dk/om-os-2/ og hvis I skulle være interesseret i hvordan dagligdagen kan blive mere bæredygtig, så se med her på Use Less https://youtu.be/CQ4wuYAJYeg , og endnu en inspirerende iværksætter ud i det bæredygtige My Green Closet  https://youtu.be/56CViQ7ddqA , og sidst men ikke mindst, dem har jeg nævnt et par gange, men de er altså værd at nævne igen og igen nemlig Sustain Daily, som I kan se her https://youtu.be/zewbc9hT_VM og høre på Podcast.

 

Lead with Light!

2018 er allerede godt i gang. Vi er ved at komme ind i hverdagsrytmen igen efter en hjertevarm og hyggelig Juleaften (med en konstant kamp om juletræet med Alberts kat Oskar), afslappede juledage med familie og venner, og en dejlig Nytårsaften med skønne venner. Hele november, december og også her i starten af januar har været et flow af mennesker og steder, så nu har jeg brug for at reflektere og planlægge hvad jeg vil bruge 2018 til i fred og ro, med vidunderlig musik af David Sanborn – lyt med her  https://youtu.be/FAylaBiYsG0  og med inspiration fra dejlige Lavendaire https://youtu.be/HCzpMqTU6Yo , som har valgt at hendes tema for 2018 er  Lead with Light. Dét er da et smukt tema at vælge for 2018! I det hele taget har jeg en fornemmelse af at 2018 har en rigtig god vibe omkring sig, også selv om man i nyhederne kan høre noget andet. Det handler, som jeg før har nævnt på min blog, om at vælge at se alt det fantastiske der hele tiden sker omkring os. Forleden jeg var ude at gå en tur med Kastanje, gik jeg forbi en stor flok af svaner, der stod og “sang” til hinanden. Solen var ved at gå ned, og luften havde den der “sprøde” frost luft i sig. Jeg stod stille og lyttede til svanerne, og kom i tanke om H.C. Andersens fantastiske eventyr. Dét er igennem iagttagelsen af Naturen, at dybsindige idéer skabes i vores bevidsthed, og mon ikke H.C.Andersen har iagttaget disse smukke fugle, som svaner jo er, på mange af hans gåture. Der er rigtig megen visdom at hente i eventyret om Den grimme ælling – faktisk gik jeg den aften og filosoferede over Jantetendensen her i Danmark, hvorfor er det lige, at nogle mennesker ikke kan være glade på andre menneskers vegne? Hvorfor er det at vi ofte i vores kultur er drevet af at finde fejl og mangler istedet for at se hvad vore medmennesker er gode til? Anders Matthesen har en holdning til Janteloven som I kan se her https://youtu.be/Rqel3dqhtZs  Der er mange der bliver provokeret af Anden, men efter min mening er der dybde i det tilsyneladende overfladiske hos Anden, men igen….man vælger selv, hvad det er man vil se….

 

Lead with Light…

…lys i Adventskransen i juledagene….

….hjerternes fest….

…..”sprød” frost…..