Måned: marts 2018

Du er her som Co-Creator!

Jeg er af den overbevisning, at vi alle er født her på Jorden for at leve et liv, der giver mening for en selv. Søren Kierkegaard ville måske kalde det en  “opgave”, og livet handler så for det enkelte menneske om at finde ud af hvad denne “opgave” er og udføre den (!). I det store billede er vi alle igang med at udføre en væsentlig “opgave” for  menneskeheden og os selv( Co-Creating), nogle mere bevidste om det end andre. Hvis I er i tvivl om hvad jeg taler om, så se med her hvor Elon Musk taler om de idéer han har for fremtiden. Musk fortæller her om alle sine idéer  https://youtu.be/rk98pvCMaWw og hvad der motiverer ham hver eneste dag. Nu behøver vi ikke alle være en Musk eller en Jobs, men det skader ikke at blive inspireret af deres idéer. En af de idéer som Elon Musk har om f.eks.Hyperlink (et tog der kører med høj hastighed i et rør) er f.eks. inspiration i arkitekturen om et HyperLoop, som Bjarke Ingels designer. Vi – Torben, Albert og jeg tog til København for at se på BIG arkitektur bl.a. fordi Albert bliver inspireret rigtig meget af Bjarke Ingels fantastiske arkitektur. Så vi kørte til Amager for at se Amagerværket (som endnu ikke er blevet til en skibakke (!), og herefter så vi 8Tallet i Ørestaden. Vi fik også tid til at være sammen med dejlige venner, og blev også her inspireret af spændende diskussioner om dette og hint. Der er i det hele taget rigtig meget der inspirerer mig hver eneste dag, og dét der giver en følelse af at når alt kommer til alt, så er idéer og co-creating ofte inspireret af Naturen – ja, den følelse fik jeg, da jeg forleden morgen stod og kiggede ud af mit soveværelsesvindue – her gik 5 fantastiske hjorte lige uden for mit vindue i morgensolens stråler smukke og yndefulde….

…et fantastisk syn at vågne op til ……..

BIG arkitektur på Amager……

…Albert interesserer sig for detaljerne……

…og her er vi ved 8Tallet også utrolig fascinerende arkitektur…..

Vi gik rundt og mærkede stemningen i det fantastiske byggeri…..

….alle steder er der noget smukt at se på – her ud over Amager fælled….

…Oscar og hans Alter-Ego….

Herfra hvor vi står

Dagene går – “Hverdagen” og dens langsomme opvågnen til den kendte udsigt, der alligevel ikke er helt så kendt, som han siger Dan Turéll – men ja dagene går med arbejde, café besøg på Wø og andre hyggelige caféer i Svendborg. Jeg får handlet ind i hyggelige Øland, Vinther & Lausten og The Organic Club i Svendborg. Får besøgt min yndlingsfrisør Anette i Nefertete og får grint helt ned i maven. Dejlige komsammen med venner og familier, og ja midt i det hele får vi tid til at spille Sequence Albert og jeg imens snevejret suser udenfor! Ja, officielt er det jo Marts, men de smukkeste sne dyner pakkede Sydfyn ind et par dage, og det var bare SÅ smukt! Hele familien og en af vores dejlige venner var sidste weekend til koncert i Kammerateriet med Stig Møller og Peter Ingemann. Koncerten var en hyldest til Steppeulvene, og det var bare den vildeste (på den fede måde) koncert! Stig Møller, som lige havde fået lavet en hjerteoperation 4 dage forinden (0g er 70+) spillede vanvittigt godt – sikke en energi den mand har – og Ingemann var mere i det rolige hjørne, men sammen er de godt nok skønne. Alle sang med på alle sange. Stemningen i Kammerateriet var virkelig fantastisk, og selvom sang og musik er fra 60’erne og 70’erne, var Albert begejstret og blev revet med af stemningen. Efter koncerten gik han op til Stig Møller og fik Stigs autograf på sine sko (!) og jeg blev simpelthen nødt til at give Stig et kæmpekram. Der er jo mange sange man kunne nævne, men I kan jo høre nogle af dem i disse klip og opleve at Herfra hvor vi står kan vi se os omkring til alle sider. Først lyt til den sang som Stig Møller måske mest er kendt for fra sin tid med Steppeulvene Itsi Bitsi https://youtu.be/lrrmsljnIfA og Skousen &Ingemann’s Herfra hvor vi står, som jeg har fundet på youtube sørme i Svendborg 1971 (!) https://youtu.be/Lzps9qX8TEM

 

Stig Møller på Kammerateriet….

…Albert og Kastanje i haven en af “forårsdagene”….

…fantastisk sne landskab….

…og solen er ja vidunderlig smuk også….

 

The Power of Ideas

I det her smukke smukke vintervejr fik jeg set en dokumentar, som jeg simpelthen måtte se 3 gange, så god en dokumentar er det! Dokumentarfilmen hedder “BIG time – historien om Bjarke Ingels” og handler om Danmarks nuværende fantastiske arkitekt Bjarke Ingels. Efter min mening har den mand bare en vild skøn personlighed, og er en af nutidens virkelig store originale kunstnere – ja, han er anerkendt på verdensplan for smuk arkitektur som; 8Tallet, Bjerget, 2World Trade Center, VIA 57 West, og mange andre fuldstændig fantastiske bygninger. Bjarke Ingels har i den grad sans for æstetik, og i dokumentaren ser vi, hvordan han er kompromisløs i sit fokus på hvordan arkitektur skal gå op i en højere æstetik og helhed. Manden er tillige med filosofisk, ægte og autentisk. Se dokumentaren og vurder selv, men se også dette oplæg som Bjarke Ingels holder på Århus Symposium om “Power of Ideas” https://youtu.be/-BR36jmJ8wI  I oplægget fortæller han naturligvis også om sin arkitektur, men viser også sin filosofiske side, og sin evne til at forstå fremtidens behov for sustainability og positive påvirkninger i den sociale infrastruktur vi lever i. Bjarke Ingels taler om Power Plants, man made Ecosystem (jf Bjerget ), turn waste to ressource osv. Ja, jeg er dybt fascineret af at den mand ligesom har hele “pakken”, og en vilje til at få hans idéer omsat i praksis. Se med her, hvor Bjarke Ingels tegner og fortæller https://youtu.be/cIsIKv1lFZw og hvis I får lyst til at se noget mere om fremtidens sociale infrastruktur (som jeg og andre tror den vil se ud), så se med lige her  https://youtu.be/u5pjep4WHTk  Vi lever i en fantastisk tid, og jeg fatter ikke rigtig hvorfor folk heller vil se “Den store bagedyst” end følge med i Elon Musk, Bjarke Ingels og mange andre nulevende mandlige såvel som kvindelige  skabere af fremtiden – de fleste kender selvfølgelig Steve Jobs, som også var en spændende personlighed –  men der er flere og fremtidens skabere er godt i gang, som nu Bjarke Ingels med hans sans for fremtidens arkitektur.

 

Bjarke Ingels 8Tallet