Måned: april 2018

Earth Day is Every Day!

I dag er det officielt Earth Day – for mig er det hver dag. Men måske har det noget med de værdier man er vokset op med. Jeg har altid været dybt fascineret af naturen – især tordenvejr fascinerer mig, fordi der er så megen energi i luften, men storme hvor himmel og hav går i ét er da også fascinerende. Ja, faktisk er det dagligt jeg frydes over den fantastiske planet vi alle lever på. Lige nu hvor bøgen er sprunget ud og anemonerne lyser i skovbunden, så kan man da ikke andet end blive “glad i låget” og frydes over den smukke natur lige omkring en. Dét skal fejres – at bøgen er sprunget ud og anemonerne er fremme – så hvert år skal jeg have den største gammeldags isvaffel med guf og syltetøj man kan få, og så er der tid til forårs skovtur!. Der sker noget med folks energi – de bliver ligesom i bedre humør, måske fordi solen skinner noget mere. Her forleden sad jeg med kollegerne på Valdemar Slot og skrålede med på Pia Raugs “Jeg vil male dagen blå”, hvis I har glemt hvem Pia Raug er, så lyt med her på sangen “En grå og diset morgen”   https://youtu.be/gcUvY7OCpdc  Tit når der er fællessang, så er det ikke alle der synger med. Men sådan en forårsdag, hvor solen skinner og vi er sammen i Riddersalen på Valdemar Slot SÅ skal der synges!  Der har i det hele taget i disse dage været nærmes sommerstemning pga solskin og blå himmel, og hele familien har da også været aktiv i haven i disse dage. Torben har fået sået rødbeder, gulerødder osv og jeg har luget brændenælder, og frokosten er selvfølgelig nydt i haven….så det er hver dag vi fejrer Earth dag, men i dag er det altså officielt Earth Day på verdensplan – og vi værdsætter alle den fantastiske Jord vi lever på!

Du lille anemone – hvor er din skaber stor…….

….marts violer ….i april….

Vores stjernemagnolie blomstrer……..

…min mors (Anny Ansel) yndlingstræ……..

…og forsythiaen blomstrer…..

…Valdemar Slots Tepavillion  en forårsdag….

…skovtur ved aftentide…..

…og hyacinter der dufter i haven……

 

 

 

 

My Other Side

Jeg er helt “høj” efter endnu en fantastisk TEDx Odense, som sidste år var dagen i lørdags bare vidunderlig inspirerende ud over alle grænser. Temaet i år var “The Other Side”, og det var der så forskellige bud på delt op i tre dele: The Other Side of Tomorrow, The Other Side of Life og The Other side of You and Me. Under temaet The Other Side of Tomorrow var jeg i den grad inspireret af Mette Sillesen, Katrine Pedersen og Irina Antonescu. Irina beskrev hendes forskningsprojekt, som meget kort handler om at udvikle en metode til at undgå at teste medicin på dyr og mennesker, og istedet gøre det på computere. My computer is on drugs hed hendes oplæg, og hun var både morsom og virkelig professionel i sin formidling. Under temaet The Other Side of Life var jeg i den grad inspireret af Mariyah LeBerg og Kajsa Vala, som med deres sang “løftede” hele salen op på et højere emotionelt niveau. Lyt til Mariyahs fantastiske stemme her   https://youtu.be/D91P_U3YVZ4 og bagefter så lyt til Kajsa https://youtu.be/PC_q7E7VqSc hvor hun synger No Place Like Far Away – til TEDx sang hun “Twilight”, der fik hele salen op at stå. Aske Kreilgaard fortalte om hans tid i flygtningelejren ved Calais, og det oplæg gav også i den grad stof til eftertanke om hvordan vi behandler vores medmennesker. Sidste tema The Other side of You and Me var som de to foregående temaer også virkelig inspirerende. Hvis I endnu ikke har fået meldt Jer til TEDx Odense, så gør det! Det er virkelig en fantastisk oplevelse – ikke blot dem der formilder deres budskaber på scenen, men også de mange forskellige multikulturelle mennesker, som man får mulighed for at netværke med. Jeg har i hvertfald mødt en del spændende mennesker og udvidet mit netværk med disse.

Imens de forskellige talere på scenen formidlede deres budskab stod Markus Engelberger og lavede en Visual Recording

Hele TEDx Odense er i den grad velorganiseret fra start til slut af disse fantastiske mennesker:

….en tur i naturen er nødvendig for at få integreret alle de inspirerende idéer fra TEDx

….altså ligger I mærke til solnedgange og solopgange for tiden….de er SÅ smukke….

 

…ja – det er disse forårsblomster bestemt også….

 

Århus Ø – en by i forvandling

I Påsken tog hele familien en tur til Århus udelukkende for at se på arkitektur – helt specifikt Bjarke Ingels. Vi startede om lørdagen med at se på Rådhuset i Århus, som er et overflødighedshorn af smuk design og arkitektur af Arne Jacobsen og bygget ca 1940. Det var lidt specielt sådan at trave rundt ved ,Rådhuset, fordi jeg mindedes tydeligt en gang, da jeg var ca 5 år og stod med min mor (Anny Ansel) og iagttog det store springvand ved siden af Rådhuset. Dengang var jeg mest fascineret af vandet i springvandet, og nu stod jeg selvsamme sted og betragtede arkitekturen sammen med Albert på snart 15 (!). Da vi havde set hvad vi ville se af Rådhuset, tog vi på Cross Café ved Åboulevarden og spiste en dejlig brunch, og herefter lidt shopping. Om eftermiddagen tog vi på Albert’s bar, som ligger på Store Torv. Stedet er virkelig hyggeligt, og har en spændende historie. Vi kom for at høre skøn jazz og spise tapas, og det hele var en rigtig dejlig oplevelse og vi kan varmt anbefale Albert’s bar der er super service – vi kommer helt sikkert igen! Om søndagen kørte vi ud til Århus Ø, som er en del af havnen og et område af Århus, hvor der er bygget rigtig meget spændende arkitektur. Vi fik set Bjarke Ingels Aarhus bygning – imponerende og med en fantastisk beliggenhed. De fleste af de 254 lejligheder i 20 etager, som ligger med udsigt til bl.a. Djursland er allerede solgt, hvilket jeg godt kan forstå, fordi selve området er designet som en maritim oase tæt på byen og med fantastisk natur. Altså – igen er vi fuld af beundring af BIG’s tankegang om at miljø, arkitektur, mennesker – ja, alt er tænkt ind i en større helhed! Herefter kørte vi på café Ziggy og sluttede vores Århustur af med varm kakao, latte og te, og en spændende snak. Jeg sad og filosoferede lidt over, hvor skønt og enkelt det i grunden var, at trave rundt og blive inspireret af ny spændende arkitektur i min egen fødeby. Dén der lykkefølelse af at blive inspireret og idéer bare vælter ind, og hvor alle i familien sidder med spændende input til diskussionen af arkitektur – blot fordi vi lige tog et par dage med ét fokus for øje til Århus. Påskemandag så jeg tilfældigvis en Ted Talk af Robert Waldinger, som taler om hvad det er der skaber “et godt liv” prøv at se med her https://youtu.be/8KkKuTCFvzI og bliv inspireret.

 

I Påsken fik jeg en smuk buket Påskeroser af Torben og Albert

Rådhuset i Århus….

Inde i Rådhuset…….

Det var Albert der opdagede tiltaleformen på elevatorerne …..

….så er vi på Albert’s bar …….

Århus Ø og Bjarke Ingels Aarhus …..

 

Albert overvejer om han skal begynde at spare op til en lejlighed…..

Hjemme igen til perfekt Påskesolnedgang…….