Måned: maj 2018

Kunsten at Se

Ja, det lyder måske mærkeligt at dette blogindlæg handler om at Se – det kan vel enhver eller hvad? tænker I måske – men jeg filosoferer faktisk dagligt over det paradoks, at vi ikke alle ser det samme i vores omverden. Afhængig af hvem vi er, så bemærker vi nogle forskellige ting. I gestaltpsykologien arbejder man med det faktum, at vi perciperer virkeligheden forskelligt, som terapeutisk redskab. Det er også ganske interessant, men jeg undrer mig også over det paradoks, som kvantefysikken har peget på; at iagttageren af f.eks. et partikel eksperiment påvirker eksperimentets udfald (Double Slit Eksperimentet, som I kan se her https://youtu.be/Bq69-MI9TA0.) Så tilfældigvis fandt jeg en dokumentar film, hvor biologen Bruce Lipton diskuterer “The Biology of Perception” se med her og reflekter over at virkeligheden i virkeligheden består af en mangfoldighed af virkeligheder, og derfor er det en kunst at Se https://youtu.be/jjj0xVM4x1I  – fascinerende mysterie synes jeg. Så når jeg tripper rundt i haven, og iagttager blomster,planter osv så kommer jeg nogle gange til at tænke på filmen “Horton og Støvfolket” en fantastisk børnefilm, som rejser nogle spændende spørgsmål om universet og virkeligheden, temaer som vi ofte reflekterer over i vores familie. Nu er det mange år siden vi så den film, men det kan aldrig skade at se den uanset hvilken alder man har – se med her https://youtu.be/0c57WC9Vc30 Når vi tænker over, at vi selv bare er et “støvfolk” på en smuk blågrøn planet i et solsystem i blandt uendelige mange solsystemer, så er det da et spændende mysterie….

 

I haven er der for tiden en mangfoldighed af farver, former osv – i sig selv et spændende univers..

….hyld til kommende hyldesaft….

Torbens drivhuse og køkkenhaver står i fuld frodighed……

….majs til udplantning….

….og i mit “Eksperimentarium” bed blomstrer syrenerne …..

….sammen med pæoner i knop…

….blomsterknopper har noget helt særligt over sig…..

 

 

Jazz – når det er bedst!

De sidste par weekender er gået op i hygge med venner og familie, men vi har da haft et par dage, hvor det bare har været os selv. Vi var f.eks. i Kerteminde og høre fantastiske All Stars Quartet, der består af Agergaard, Tuznik & Ginman – og nå ja skønne Thomas Blachmann. Der er mange der har et anstrengt forhold til Blachmann. Jeg synes personligt, at manden er genial, måske lidt krukket, men genial – sådan på sin helt egen måde, og jeg tror at mange vil indse at Blachmann ofte er misforstået, når man ser hans ydmyghed og opslugthed i sine trommer,når han spiller jazz. Det var virkelig en super dejlig oplevelse. Skøn musik og dejlige omgivelser – vi var i Anexet ved Lundsgaard gods i Kerteminde. Her er vi medlem af en særdeles oplevelsesrig jazzklub. Hele familien var helt væk i musikken i samtlige timer – lyt med her, hvor I kan fornemme den koncentrerede stemning https://youtu.be/nd-6eHPyMAI  Foruden Blachmanns evne ud i jazz musikken, så har jeg også i mange år lyttet til Chris Minh Doky endnu en dygtig dansk jazzmusiker lyt med her https://youtu.be/NjV8Oi6wiwQ  og til hans bror, som jeg også i flere år har lyttet til. Begge brødre er geniale jazz musikere https://youtu.be/6HgLKhIb5vQ

Vi fik også tid til en dag i Flensburg, hvor der var forårstemning, solskinsvejr, markedsdag og musik i alle genrer. Vi startede ud med en dejlig morgenbrunch, og slentrede derefter rundt i den hyggelige by, som vi har været i rigtig mange gange, og vi ser noget nyt hver gang. Vi besøger altid Alberts yndlingsbutik “Gandalf”, hvor der er alt hvad man kan tænke sig af spil. Herefter var jeg i flow i min yndlingsbutik “Mira”, og derefter besøgt vi markedet og fik købt nogle planter til haven.  Vi var også et smut i Rote Strasse området, som er et virkelig hyggeligt område, hvor vi føler os hensat til middelalderen (næsten), fordi alle huse er bindingsværkshuse og gaderne er af brosten. De andre dage i Kristi Himmelfartsferien gik med små hus og haveprojekter kun afbrudt af en Bowlingtur og Alberts band No Name skulle øve, og ja jeg fik læst en bog færdig (!), hvilket er luksus i dette hektiske forår – og ja, det var bestemt også luksus, at få blomster og morgenmad på sengen på Mors dag.

Jeg nyder selvfølgelig også den luksus det er at gå rundt i vores have, hvor alle frugtræer blomstrer

…og tulipanerne er i sig selv fantastiske mesterværker….

All Stars Quartet i Anexet Kerteminde……

….formidabel musik…..

Så er vi på marked i Flensburg ….

…i Gandalf butikken …..

….og Mira butikken ……

….og hjemme i haven igen….