Jeg startede junimåned med en skøn opera – Tosca af Puccini – med min vidunderlige veninde i Kbh. Bare os to, dejlig vin, skønne omgivelser i Operahuset https://youtu.be/Y758LMeDl0s og ja Tosca, som I kan se lidt af her https://youtu.be/V6p855KhU7Q . Jeg har set Tosca flere gange på det Kgl Teater, men denne gang var det i Peter Langdals fortolkning og også denne gang var det en fantastisk oplevelse. Når der var tid til det fik vi sejlet og badet, og da det var Sankt Hans var vejret jo perfekt, så vi grillede og brændte bål af i haven sammen med fætre og kusiner. Herefter sejlede vi til Christiansminde og fra havet kunne vi se alle de festlige Sankt Hans bål. Det var der andre der også gjorde, så Svendborg Sund var tætpakket af både. Vi nåede hjem til at se Rane Willerslevs Sankt Hans tale, og endnu en gang leverer Willerslev nogle temaer, der er værd at filosofere over.

For tiden er jeg i gang med de bøger jeg købte på TEDx Odense “Leap Year” med Helen Russell, som får mig til at grine til tårerne triller. Se hendes introduktion til bogen her https://youtu.be/OInh9Kt661E. Med Helen Russel oplever man herlig, tør britisk humor og skøn selvironi. Se Helen Russell her https://youtu.be/1sZgWiix_ZA Hvis I er i til om hvad I skal læse denne sommer, og I har et ønske om at få rørt lattermusklerne, så læs “Leap Year” og “Living Danishly” https://youtu.be/h1RXGltx4SI

Jeg elsker i den grad denne tid, hvor naturen er i fuld flor og hvor nogle af de danske traditioner som Helen Russell taler om er jo når studenterne går rundt i en glædesrus i bybilledet, nogle med huer og andre uden huer, men alle glade for at være nået i mål. I år er det også et mål og vendepunkt for Albert som er færdig med 9.kl., og vi har lige haft en dejlig 3-4 dages 9.kl.+ 10.kl “Skoleafslutningsfestival”, hvor Albert inviterede 70 (!) unge mennesker med telt og oppakning til fest i vores hjem og have. Festligt dét var det, og dejligt at se dem alle så glade for den nye overgang i deres liv.

I haven blomstrer vores smukke pæoner…

Sammen med smukke roser….

…som bliver til skønne buketter i stuen…

Vi får et festmåltid af friske råvarer fra Torbens køkkenhave…

…og drivhus…

Svendborg Sund en ganske almindelig dag med godt vejr…

…og flere skønne blomster fra vores have…