Lad roen sænke sig – ja, det står der på Søstrene Grenes Livsstilskollektion for efteråret 2019, og bare rolig – dette er ikke en reklame eller sagt på en anden måde. Jeg får ikke noget for at sige at jeg kan lide Søstrene Grene. Det kan jeg af mange grunde. En af grundende er at jeg kan huske da Søstrene Grene blev grundlagt i Århus i 1973. Jeg husker tydelig, da jeg gik ind i en af de første butikker på Strøget i Århus, hvordan der duftede himmelsk af lavendel og olivensæber, og den smukkeste klassiske musik tonede ud af højtalerne. Dengang som nu synes jeg, at Søstrene Grene behersker en dejligt æstetisk stil som på en og samme tid virker historisk og topmoderne. Så jeg har købt endnu en smuk notesbog, dejlig chokolade og bomuldsgarn til at strikke karklude af sidst jeg var i Søstrene Grene. Jeg får lyst til at ordne frugt og grøntsager til resten af året – dvs fryse, tørre, sylte osv – og at strikke. Måske er det fordi efteråret inspirerer til mere hygge indendørs. Det falder mig i hvertfald helt naturligt i slutningen af august, at indstille mig på at årstiden ændrer sig.

Da jeg læste kataloget for efteråret, som forøvrigt oser langt væk af bæredygtighed, lagde jeg mærke til formuleringen “….når De i løbet af dagen føler Dem glad og godt tilpas…”. Hvor skønt at formuleringen stadig er De, Dem og Deres. Høfligheden i sproget er efterhånden helt historisk og produkterne der sælges er moderne Skandinavisk design til rimelige priser. Jeg kom til at tænke på, hvordan min mor (Anny Ansel) engang sendte mig bogen “Emma Gads Takt og Tone” et kærligt vink med en vognstang om at der var noget jeg lige skulle stramme lidt op på. Jeg filosoferer over den ro og æstetik, der er over både Emma Gads og Søstrene Grenes budskab, og over en film jeg så for nogle uger siden https://youtu.be/-wFsYY71wyk af Jonna Jinton en smuk svensk kvinde, der yndefuldt formidler hendes oplevelse af livet. Hendes budskab – og jeg er enig i hendes budskab – om at Life begins outside the frames håber jeg også inspirerer Jer. Se med her https://youtu.be/K3n-1tVqAxU .

Dét der med at tænke ud af boksen og være kreativ. Dét oplever Albert i den grad. Han er startet på Vesterdal Efterskole, og han elsker det! Torben og jeg er også begejstrede, for stedet oser af glæde, kreativitet, fælleskab og kærlighed. Se deres hjemmeside her http://www.vesterdal.dk og se med her hvor deres skønne forstander Peter og andre dejlige Vesterdal beboer har lavet en herlig musikvideo https://youtu.be/hJVVNL7KZlc

Der er også den smukkeste yndefulde æstetik ude i vores have….
Skønt at nyde sensommeren i sin have og sejle i Svendborgsund ….

Det er sæson for dejlige æbler – haven er fyldt med saftige røde æbler…
Sommerfuglene har travlt med at tage næring til sig
..så næste sommerfugle generation kan udvikles…

…og græskar er et dejligt symbol på at vi nærmer os efteråret…