December startede med en familietur til Julemarked på Kronborg og et hyggeligt besøg hos en lokal keramiker Vibeke Fischer i Espergærde, hvor vi fik købt smuk og helt gedigen keramik. Se her https://www.vibekefischer.dk og besøg denne lille hyggelige kunstneroase i Espergærde. Nogle dage efter var jeg på arbejde i Århus min fødeby. Det er rigtig hyggeligt at være i Århus ved juletid, og jeg tog mig da også tid til at besøge Café Jorden, og gå rundt for at se gamle kendte steder i Århus Latinerkvarter, og nyde den forandring tiden skaber i de forskellige hyggelige kvarterer rundt i Århus Centrum. Jeg er født på Frederiksbjerg, så derfor brugte jeg en del tid på at gå rundt ved Marselisborg Boulevard, Dalgas Avenue, Ingerslev Boulevard, Jægergårdsgade oa. Gamle minder poppede op, og det føles bare rigtig rart at gå og mindes f.eks. dér hvor jeg havde tumlet rundt i min barndom, var der nu kaninbjerge (som del af en børnehave) og Lagkagehus og meget mere.

Vi fik tid til igen i år sammen med dejlige venner, at lytte til skønne Caroline Henderson i Ansgar Kirke i Odense. Jeg tror det er 5. år i træk vi har hørt Henderson, og hun er en fantastisk oplevelse hver eneste gang. Efter koncerten havnede vi på hyggelige Carlsens Kvarter og nød nogle julespecial øl.

Torben og jeg hyggede os på Café Rouge til lidt julestemning og jazz, og vi fik også tid til at gå på Harders og høre Bites of Bowie hør med her https://youtu.be/B-JCS9dJxEI Hvis ikke I kender Harders så er det på tide I finder frem til denne perle i Svendborg, som er fyldt med dejlige mennesker, dejlig musik og dejlig stemning – og ja, det samme kan vi sige om Café Rouge.

Decembermåned plejer jo at være fyldt med julebageri, lave julepynt osv, men i år er Albert jo på Vesterdal, så vi fik ikke rigtig bagt og lavet julepynt i år. Men vi fik selvfølgelig holdt Julebrunch og Julefrokost med dejlige venner, og hele Julen fra d.20.12 og decembermåned ud var en hjertevarm strøm af besøg af dejlige venner og familie, og vi fik naturligvis også besøgt venner og familie. Julemorgen tog min skønne veninde og jeg et morgenbad i Svendborg Sund og Juleaften tog familien i Bregninge Kirke og sang Julen ind. Senere på aften fik vi danset julen ind, som vi traditionelt gør i vores hjem. Vi fik i juledagene med familie og venner spillet en del brætspil, som bare er så hyggeligt at samles omkring bl.a. Sequence, Besserwisser og Juleversionen af Logik, som giver nogle skønne grin. (Spillet Logik handler om at kunne gennemskue om noget logisk hænger sammen, er modsigende eller er det rene sludder – dette spil kan varmt anbefales). Ind imellem besøg af venner og familie fik Torben, Albert og jeg da også tid til at se nogle film. Vi tog i Scala for at se Jumanjii 2, og jeg satte en hel eftermiddag af til at se Pelle Erobreren af Martin Andersen Nexø en fantastisk film af Bille August. Se traileren til filmen her https://youtu.be/MR2HkGNH8H0 Det er en fantastisk historie og film, som jeg – ligesom LykkePer https://youtu.be/2RqoNrQLJjk – holder meget af. Jeg nyder også gamle juleeventyr som dette https://youtu.be/cZsFKVBELBc af Selma Lagerløf. Musik nyder jeg i den grad også, og Albert fik i juledagene tid til at spille nogle af mine yndlingskompositioner på klaver. Lyt med her til Erik Satie Gymnopédies no.1 https://youtu.be/_fuIMye31Gw smuk smuk musik. Efter vi havde set den skønne film De Urørlige, som vi har set mange gange men som begejstrer os hver gang, spillede Albert Una Mattina af Ludovico Einaudi. Lyt med herhttps://youtu.be/ymMYzb2HBsg jeg nyder at lytte til Una Mattina hver eneste dag.

Nu idag er det sidste dag i december og selvfølgelig skal den indledes med et morgenbad i Svendborg Sund – igen med min seje veninde. Vandet var som forventet koldt, men det er en fantastisk følelse. Andre havde også fået samme idé, så vi var flere der indledte Nytårsdag med et frisk morgenbad og et “Godt Nytår” til hinanden.

Ja – Glædelig Jul og Godt Nytår – siger jeg her med Agnethe og Havmanden i Århus.

Byens Juletræ med Aros i baggrunden
Det skønne Åboulevarden i Århus
Latinerkvarteret i Århus
Skønne små hyggelige butikker i Latinerkvarteret
Café Jorden til Julegløgg
Svendborg er også smuk i Juletiden
Svendborg Torv – Julen er lyset og hjerternes fest