Everything is energy – it depends on what you make of it!

Kender I det, når man læser Business bøger, så er de ofte skrevet af mænd, der ikke tør nævne ordet “sårbarhed”. Der er også maskulinitet i den bog jeg har læst her i januar, og den maskulinitet er åben med sin sårbarhed – og ja skrevet af en i den grad inspirerende kvinde. Bogen har titlen Feminin Business med Maskulint Drive og er skrevet af Dorte Lytje og udgivet på forlaget http://forfatterskabet.dk 2019. Bogen henvender sig til læsere, der er på den samme rejse som Dorte Lytje, så vi hører om begejstrede opture og smertelige nedture på rejsen til succesfuld business. “Det er ikke alle turens destinationer jeg er lige stolte af, men jeg er umådeligt stolt af at have klaret rejsen” skriver Dorte Lytje idet hun tager os med et stykke af rejsen i hendes livshistorie.

Dorte Lytje fortæller om perioder af hendes liv, hvor hun har ladet ydre omstændigheder styre, hvor hun går ned med stress for at tilfredsstille alle andre end hende selv. Hun betragter den periode som en periode med en overrepræsentation af maskulin energi. Efter en periode med “fifty-shades-of-beige” vågner Dorte op og tager en smertelig beslutning om skilsmisse. Herefter følger vi hende i en periode med en overrepræsentation af feminin energi på Østrogen Boulevard. I den periode finder Dorte Lytje sin egen stemme ved at respektere sine egne følelser, men det er svært at få omsat idéerne til konkrete handlinger. Løsningen ligger i at forene erfaringer fra hendes maskuline periode og hendes feminine periode. Det handler om at forene de maskuline energier og de feminine energier og vende hjem til sig selv for at kunne drive en succesfuld business, og en del at det at vende hjem til sig selv er at stå ved sin sårbarhed.“When you show up authentic you create a space where others can do the same

Bogen indeholder konkrete redskaber og øvelser fordelt på de 3 perioder i bogen, og rigtig mange citater og skønne billeder. Der er så mange indtryk, at man helt kan tabe pusten. Årsagen er uden tvivl, fordi Dorte Lytje har så meget hun gerne vil dele ud af. Jeg kan varmt anbefale alle at læse bogen, som er inspirerende på en ærlig og autentisk måde, om man vil business eller ej.

Feminine energier og maskuline energier viser sig pt også på verdensplan, sådan som jeg ser det i knap så charmerende overskrifter. Så lad os se det fra den humoristiske side med dette oplæg https://youtu.be/3XjUFYxSxDk og inspireres af et Dorte Lytje citat “Everything is energy – it depends on what you make of it!”

Se evt. også https://dortelytje.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 − seven =