Lidt mere bæredygtig dag for dag

Jeg har lige købt et virkelig interessant magasin som hedder Sustain Yearly. Det er et helt nyt koncept, som er udviklet af et par unge kvinder, som arbejder for lidt mere bæredygtig dag for dag. I kan se dem her https://youtu.be/RrZFhZLh4gY. Jeg har fuldt deres blog sustaindaily.dk længe, og besluttede mig for, at når deres magasin kom på gaden, så ville jeg købe det. Jeg fik fornøjelsen at at købe det i den nye butik i Korsgade – The Organic Club som Sofie Borgnakke står for – en rigtig skøn butik med den efter min mening helt rigtige etik omkring bæredygtighed, og selvfølgelig finder jeg Sustain Yearly her!. Hele Korsgade i Svendborg er blevet et skønt sted at handle, og dejligt at mærke, at de forskellige specialbutikker vil hinanden. Så efter at jeg havde handlet i The Organic Club (se evt. på theorganicclub.com), handlede jeg i Køkkenfreak – endnu en butik, hvor det er et slaraffenland af skønne kvalitetsprodukter! Fredag ved Open by Night handlede jeg ind i Vinther og Lausten, som også ligger i Korsgade – denne butik er også et besøg værd, her er simpelthen alt muligt godt. Jeg fik købt noget af det danske brand Merika og et par smukke stentøjsskåle. Det er dejligt at se hvordan Svendborg efterhånden udvikler sig med mere og mere bæredygtighed og omtanke. Møllergade har f.eks. nylig fået et Økoteria – i forvejen er der en økologisk bager – vi spiste nu ikke på Økoteriaet, men det er bestemt noget der skal afprøves i den nærmeste fremtid. Til Open by Night spiste Torben og jeg på Carlos Kitch’en – et hyggeligt sted, hvor maden smagte dejligt. Efter at vi havde spist tog vi op på Far&Søn for at få en drink, og som altid er der en hyggelig atmosfære her også. Vejret var skønt til Open by Night, sådan lidt Sydlandsk stemning – og det var der også i Kristi Himmelfartsferien, hvor vi fik besøg af nogle dejlige venner fra Gentofte. De blev et par dage, og vi nåede ud at sejle alle 8 i det skønne Svendborg Sund. Vi fik badet – især ungerne benyttede sig af badefaciliteterne ved Vindeby – vandet var noget koldt, men dejligt. Vi fik spist alt godt fra haven og havet, altså fra Torbens køkkenhave og Torben og Alberts hornfisk med frisk nybagt brød til. Vi fik snakket og grint og drukket noget god vin ude fra Claus i Tankefuld (biodynamisk vin), grillet, fisket, spillet, leget, ja i det hele taget  en så skøn miniferie!

 

Haven er som altid bare dejlig at være i – se lige her de smukke Rhododenron blomster

….her lige lidt inspiration til læsning i haven til sommeren – virkelig et godt magasin!

…Carlos Kitchen konceptet er også “bæredygtig” ud fra nogle andre præmisser……

…i vores køkkenhave titter jordbær frem – vi har allerede længe spist salat, løg, kartofler oa fra haven

….i år har Torben satset på blå kartofler (!) – de smager himmelsk og blomsterne på planterne er smukke!

One thought on “Lidt mere bæredygtig dag for dag

  1. Dejligt at du synes om magasinet 🙂 Jeg håber det er blevet læst mange gange siden.
    Lige nu forsøger vi at få udgivet anden udgave gennem en crowdfunding kampagne på kickstarter: bit.ly/sustainyearly
    KH Johanne (del af holdet bag magasinet)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ten − 6 =